Vissza

A "Stihl" amitől még a fák is nevetnek – A leggyakoribb helyesírási bakik

A Stihl márka neve olyan sokak számára, mint egy jól olajozott láncfűrész: erőteljes és megbízható. De mi történik, amikor a billentyűzetünk csúszkál, mint egy frissen nyírt fű a reggeli harmatban?Nos, a fák hirtelen elhallgatnak, és a kerti törpék is kíváncsian merednek a képernyőre. Lássuk, milyen humoros helyesírási hibákat ejtünk, amikor a német precizitás jelképét próbáljuk begépelni!

1. A "Still" targoncái

Sokan tévesen a "Still" márkanevet gépelik be, amikor a STIHL MotoMix ® üzemanyagot szeretnék beszerezni. Könnyen elképzelhető a keresőmotorok meglepetése, amikor egy targoncákat kínáló weboldalra navigálnak minket, miközben mi valójában a kerti gépekhez való speciális üzemanyag után nézünk.

2. A "Stil" stílusa

A "Stil" szó talán stílusos lehet, de kevés köze van a Stihl márkához. Ha ezt írjuk be, valószínűleg divattippeket kapunk majd válaszul, nem pedig a legújabb lombfúvó-modelleket. A Stihl gépek ugyan stílusosak, de a divatvilágban kevésbé hasznosak – hacsak nem egy avantgárd fafaragó kiállításról van szó!

3. A "Sthil" csúszkáló betűi

A "Sthil" változat egy aprócska betűcsere eredménye, ami olyan, mint amikor a láncfűrész láncát rossz irányba szereljük fel: nem működik. A keresőmotorok talán egy új, eddig ismeretlen márkát sejtenek a horizonton, de mi tudjuk jól, hogy csak egy elírás áldozatai vagyunk.

4. A "Stilh" rejtélyes "H"-ja

A "Stilh" változatban az "H" betű olyan helyre került, mint egy ágdaráló a rózsabokrok között: meglepő és kicsit félrevezető. A keresőmotorok ebben az esetben csak tanácstalanul pislognak, és talán felajánlanak egy rejtélyes új terméket, amely még a gyártó számára is ismeretlen terület.

5. A "Shtil" csendes "H"-ja

Néha a nyelvünk is megcsúszik, és egy extra "H" betű kerül a márkanévbe. A "Shtil" keresésekor a keresőmotorok csak vakarják a fejüket, és talán a csendes óceáni szigetvilág felé terelnének minket. De ne aggódjunk, még a Google is tudja mélyen belül, hogy valójában a német gépgyártó óriásra voltunk kíváncsiak!

A Stihl márka nevének helyesírása olyan, mint egy pontosan beállított motorfűrész: ha jól csináljuk, minden simán megy. De ha elírjuk, akkor is csak nevetünk egy jót, és újra próbálkozunk – hiszen a Stihl gépek és a jó humor mindig kéz a kézben járnak.