Vissza
A Stihl Hatvan, a Stihl Budapest üzlet és szerviz története

A Stihl Hatvan, a Stihl Budapest üzlet és szerviz története

Több mint tíz éve Hatvan városában nyitottuk meg első Stihl boltunkat és szervizünket. Mára Budapest legnagyobb területű Stihl bemutatótermét üzemeltetjük, a Stihl szinte teljes eszköz és gépválasztékával. Most már nem csak személyesen, hanem webshopon is elérhetik termékeinket. Ennek a bő tíz évnek a rövid történetét ismerheti meg az olvasó.

2012-ben nyitottuk meg a hatvani Stihl szakkereskedést és szervizt. Az akkori nyitókészlet néhány láncfűrész, motoros fűkasza, fűnyíró gép, sövényvágó, lombfúvó gép, permetezőgép, pár kertészeti kéziszerszám (metszőolló, ágvágó, kézifűrész) és egy-két egyéni védőeszköz (fejvédő, sisak, arcvédő rostély, védőszemüveg, hallásvédő fültok, védőkesztyű) és persze tartozékok és alkatrészek (fűrészlánc, láncvezető, más néven vezetőlemez, damil, damilfej) volt.  

A Stihl folyamatos termékfejlesztésének és termékpaletta bővítésének hála folyamatosan tudtuk bővíteni termékkínálatunkat. Az elektromos és kétütemű és négyütemű benzines gépek mellett megjelentek az akkumulátoros gépek is. A takarítógép kínálat is erősödött. Megjelentek a Stihl porszívók, ipari porszívók, a hideg vizes, nagynyomású mosók, seprőgépek.

Az akku technológia fejlődősével már nem csak beépített akkumulátoros gépeket kínáltunk, hanem cserélhető akkumulátoros láncfűrész, akkus szegélyvágó vagy fűkasza, aksis sövényvágó és akkumulátoros lombfúvó is volt a kínálatban. Később megjelentek a profi cserélhető akkumulátoros gépek is, amelyek nagyrészt alkalmasak lettek a benzines gépek leváltására a professzionális felhasználók (kertészek, erdészek, faápolók) számára is. Megjelent az akkumulátoros gépek között a magassági ágvágó, a magassági sövénynyíró, a felsőmarkolatos (egykezes) faápoló-, motoros-, láncfűrész, a háti akkumulátorral is működtethető fűkasza, lombfúvó, a cserélhető akkumulátoros permetezőgép, és profi akkumulátoros fűnyíró gép, akkumulátoros tárcsás vágógép.

A Stihl természetesen a benzines gépeket is folyamatosan fejleszti, hogy megfeleljenek az előírt kibocsájtási értékeknek. A Stihl gépek rezgéscsillapítási rendszerek folyamatos fejlesztésének köszönhetően megfelelnek az Uniós normáknak. Ugyanígy a zajkibocsájtási- és a kipufogógáz elvárásokat is teljesítik. A Stihl a világon elsőként a benzinmotoros láncfűrészek piacán megjelent sorozatgyártásban az MS 500 i injektoros (befecskendezéses) láncfűrésszel.

2018-ban megnyitottuk Budapest IV. kerületében Újpesten a második Stihl üzletünket és szervizünket. Itt tovább tudtuk bővíteni kínálatunkat. Tovább szélesítettük a Stihl elektromos, benzines és akkumulátoros gépek pl. láncfűrész, szegélyvágó, fűkasza, lombszívó, lombfúvó, sövénynyíró, magassági ágnyeső, magassági sövényvágó, porszívó, magas nyomású mosó, vágótárcsás gép (aszfaltvágó, betonvágó), gödörfúró, gyepszellőztető, ágdaráló, szecskázó gép

Rendelkezünk a Stihl motorolajak, Stihl lánckenőolajak, Stihl zsírok, Stihl üzemanyagok és minden egyéb Stihl és nem Stihl kenőanyagok nagykereskedelmi értékesítéséhez szükséges jövedéki engedéllyel. Természetesen kiskereskedelmi ügyfeleket, és végfelhasználókat is kiszolgálunk a hatvani és a budapesti üzletünkben is. 

Hivatalos Stihl márkaszervizeink Budapesten és Hatvanban is rendelkeznek a legmodernebb Stihl gépek javításához szükséges szerszámokkal, diagnosztikai eszközökkel, számítógéppel és szaktudással. Legyen szó a gépek átvizsgálásáról, műszeres beállításáról, javításáról, vágószerkezetek-, lánc élezéséről, vagy ezek cseréjéről. El tudjuk végezni a Stihl robotfűnyírók telepítését, programozását, javítását és téli tárolását is. Vállaljuk továbbá Stihl fűnyíró kistraktorok szervizelését.

2021-ben megnyitottuk a harmadik Stihl üzletünket és szervizünket is. Ez jelenleg Budapest legnagyobb területű Stihl bemutatóterme. Itt csaknem a teljes Stihl termékpalettát meg tudják személyesen tekinteni az érdeklődők. Stihl Budapest nevű szakkereskedésünk és szervizünk a Budapest XV. kerület Külső Fóti út 8. alatt található. Itt a "szokásos" Stihl portfólió mellett megtalálhatók a nagyobb helyet igénylő gépek is. Például a Stihl kapálógép, rotációs kapa „rotakapa”, betonvágó, aszfaltvágó, fűnyíró traktor, talajfúró gép, (gödörfúrógép), ágdaráló, szecskázó gép, Stihl multirendszer, Stihl kombirendszer, vágótárcsás gépek, kerti aprítógépek, fúvógépek. A Stihl Budapest (Budapest XV. kerület Külső Fóti út 8.) alatt található bemutatókertünkben élőben meg tudnak nézni egy Stihl robotfűnyírót működés közben és persze a füvet is megcsodálhatják, amit karbantart.

2022-ben kinőttük a Újpesten található Stihl üzletünket, és mivel nem volt további hely a terjeszkedésre, ezért Budapest XV. kerület Palota városrészbe költözött át az üzlet és a kisgépszerviz. A két Stihl üzlet összevonásával kialakult Budapest legnagyobb áruválasztékkal rendelkező Stihl kereskedése és szervize.

A Stihl Budapest egyéni védőfelszerelések, pl. Stihl - akár vágásvédelemmel ellátott „vágásbiztos”- cipők, bakancsok, csizmák, dzsekik, kabátok, nadrágok, kesztyűk, sisakok, arcvédők, hallásvédők széles választékával is várja vásárolóit.